Afbeelding van
IT: Klimaatneutrale onlineshop

Redelijk

2.72/5.00

Betrouwbare webshop

Meer dan 1 milj. tevreden klanten
Gratis verzending
Spoeddruk en spoedzending
NLD | FRA

07 848 24 26   Ma-vr 8-17 u

IT: KLIMAATNEUTRALE ONLINESHOP

Geen enkele onlineshop functioneert zonder een krachtig computercentrum met servers, netwerktechniek en airconditioningsinstallaties, die alle apparaten op gebruikstemperatuur houden. Daar is veel energie voor nodig en dat zorgt voor de uitstoot van CO2. 

Ook hier neemt Onlineprinters het voortouw: Dankzij onze shopsysteem-partner WEBSALE en de specialisten voor klimaatbescherming van ClimatePartner worden alle onlineshops van Onlineprinters GmbH klimaatneutraal geëxploiteerd. 

Dat betekent dat WEBSALE alle CO2-uitstoot die ontstaat door de exploitatie van het computercentrum van de shop, de eigen kantoorgebouwen en bedrijfswagens, voor 100% compenseert via een gecertificeerd klimaatbeschermingsproject. 

Het door WEBSALE gesubsidieerde klimaatbeschermingsproject voorziet huishoudens in landelijke gebieden in het westen van Kenia van nieuwe waterfilterinstallaties. Deze waterfilters werken zonder elektriciteit en maken het energie-intensieve koken van het water in de openlucht overbodig. Daarmee vervalt het verbranden van grote hoeveelheden brandhout en dus ook de desbetreffende uitstoot van broeikasgassen. Bovendien wordt door dit project de toegang tot schoon drinkwater verbeterd en de levenskwaliteit van de deelnemers aan het project beter. 

Met behulp van een waterzuiveringsinstallatie wordt een gezin van maximaal vijf personen voorzien van schoon drinkwater. Alleen al door de compensatiehoeveelheid van WEBSALE worden in één jaar ongeveer 50 waterzuiveringsinstallaties geïnstalleerd en daarmee krijgen 250 personen toegang tot schoon drinkwater.