Gratis lettertypes en fonts

Typo is everything. Op zoek naar inspiratie en nieuwe trends presenteren wij regelmatig spannende projecten en geven tips over hoe een lettertype indruk kan maken op mensen en over uitdagingen voor lay-outs in InDesign en anderen. Bovendien kunt u profiteren van onze continu groeiende verzamelingen fonts voor de meest uiteenlopende gelegenheden.

Meest gelezen

Het kleine lettergrootte-abc

Zowel online als offline stuit men steeds weer op adviezen als: "Lettergrootte: minimaal 12 punten". Maar zulke informatie is nutteloos en misleidend. Wat is echt belangrijk?

3D-lettertypes voor meer reclame-effect

3D-lettertypes trekken meer aandacht. Welke (gratis) mogelijkheden er zijn en hoe men 3D-lettertypes zelf kan maken, leest u hier.

Oude lettertypes voor een heel bijzondere look

Maak met ons een korte reis door de tijd! Oude lettertypes hebben een heel bijzonder charme en wekken vaak direct associaties die kunnen worden gebruikt voor marketing.

Infographics maken: De populairste online-tools en mark...

Wat moet een aanschouwelijke infographic hebben? Welke online-tool is geschikt voor welke behoeften? Wij hebben de diverse mogelijkheden bekeken en geven tips bij het maken van infographics.

Gebruik van lettertypes | Kleine tekens, groot(s) effect

Letters die achter elkaar worden gezet vormen woorden, zinnen, teksten – vormen een taal. Maar niet alleen hun betekenis is belangrijk voor gedrukte producten en allerlei soorten reclameartikelen, de vormgeving van de tekens heeft eveneens een bepaald effect op de toeschouwer. Op posters zijn bijvoorbeeld goed te lezen hoofdletters zeer geschikt, die een eyecatcher worden en als design op zichzelf kunnen staan. Bij doorlopende teksten maakt men graag gebruik van lettertypes met schreefjes, waarbij de horizontale streepjes als oriëntatiepunten voor de lezer dienen.

Verzameling | Inspirerende lettertypes

Het afstemmen van lettertype en ontwerp op elkaar is een taak waarvoor grafisch ontwerpers, designers en ondernemers zich steeds opnieuw geplaatst zien. De zoektocht op internet naar een passend lettertype kan daarbij wel eens langer duren – vooral wanneer het budget beperkt is. Ter inspiratie en om u meer tijd voor uw creativiteit te geven, stellen wij regelmatig gevarieerde verzamelingen met fonts samen die gratis kunnen worden gedownload en zijn vrijgegeven voor commercieel gebruik. Snuffel eens in onze verzameling en ontdek gratis lettertypes voor de meest uiteenlopende gelegenheden: Behalve echte allrounders die bijna altijd geschikt zijn, vindt u ook mooie lettertypes voor huwelijksuitnodigingen, speelse en griezelige fonts voor Halloween- en carnavalsacties of feestelijke lettertypes voor kerstwaardebonnen.

Verruim uw horizon: populaire marketing en insights-artikelen