Blinde tekst Lorem ipsum: tekstgeneratoren en alternatieven

Hoe kant tekst zonder echte inhoud worden gesimuleerd? Voor veel mediamensen is “Lorem ipsum” de eerste keus. Maar waar vindt men deze blinde teksten en welke alternatieven zijn er?

Pdf-bestand omzetten in een Word-bestand – met slechts enkele klikken

Wilt u de teksten in een pdf-bestand bewerken om deze snel en eenvoudig in een nieuw project te kunnen invoegen? Wij laten u zien hoe u met Adobe Acrobat en gratis onlinediensten een pdf-bestand kunt omzetten in een Word-bestand.

Pdf-bestand verkleinen – zo bespaart u geheugenruimte

Wanneer u een pdf-bestand op een beeldscherm wilt gebruiken of op uw website beschikbaar wilt stellen om te downloaden, dient dit zo klein mogelijk te zijn. Wij laten zien hoe u een pdf-bestand met een hoge resolutie kunt verkleinen – met Windows, voor de Mac en met onlinetools.

Templates voor de kerstuitnodiging van een bedrijf

Kerstfeesten van bedrijven hebben niet altijd de beste reputatie en daarom gaan veel genodigden dan ook niet naar zo’n feest toe. Om ervoor te zorgen dat er veel mensen komen, moet de uitnodiging al voorpret opwekken zodat men zin in het feest krijgt.

Opsommingstekens in InDesign invoegen – basics tutorial

Hoe brengt men in verkorte vorm de voordelen van een product over? Men deelt ze in met opsommingstekens. In InDesign kunnen met slechts één klik opsommingstekens worden ingevoegd. Daarbij zijn de functies duidelijk uitgebreider dan alleen maar het plaatsen van een bulletpoint vóór een alinea.

Welke binding voor welk gedrukte product? Een vergelijking van bindwijzen

Zonder verlijming, hechting of andere bindvormen verandert een stapel losse vellen papier niet in een brochure, een blok, een boek of een tijdschrift. Wij stellen verschillende bindwijzen – van blokverlijming tot wire-o binding – aan u voor en leggen uit hoe u een geschikte bindwijze voor uw gedrukte product kiest.

Driedubbele kwaliteit: Interview met Thomas M. Schnitzler

Wat is er eigenlijk nog over van de “Boekdrukkunst”? Deze beschrijving van het drukproces, dat door Johannes Gutenberg in het midden van de 15e eeuw werd ontwikkeld, duidt dat het niet puur gaat om ambacht, maar om culturele technologie. Maar hoe gaat dat vandaag de dag? De drukkers van tegenwoordig besturen technisch geavanceerde offset- en digitale drukmachines, ze worden niet drukker maar druktechnoloog of operator genoemd.

In Photoshop kleur vervangen – basics tutorial

Een heel populaire functie van Photoshop is de mogelijkheid om met slechts een paar klikken kleuren naar eigen wens aan te passen of zelfs helemaal te vervangen. In veel gevallen moet daarvoor echter eerst een bepaald gedeelte van de afbeelding vrijstaand worden gemaakt. In deze tutorial laten wij u drie methoden zien hoe u kleuren kunt vervangen, zonder dat er eerst een deel vrijstaand moet worden gemaakt.

Tools en tricks: Pdf-bestand bewerken

De oorspronkelijke eis die aan een bestand in pdf-formaat werd gesteld, was onder andere dat het pdf-bestand niet meer kon worden gewijzigd. Zo konden grafisch ontwerpers er zeker van zijn dat bij de weergave van een pdf-bestand in de drukkerij geen teksten of afbeeldingen verloren gingen en niemand met vermeende goede bedoelingen foute correcties aanbracht. De eis is weliswaar gebleven, maar de mogelijkheden om een pdf-bestand te bewerken zijn uitgebreid.

Basislijnraster in InDesign aanmaken – basics tutorial

Magazines, catalogi en tijdschriften vinden hun oorsprong in een zetprogramma als InDesign. Dit programma is bij uitstek geschikt om grote hoeveelheden tekst in te delen en uitgebreid te formatteren. Om ervoor te zorgen dat de lezer het overzicht met al die tekst niet verliest, is het belangrijk deze uit te lijnen voor een optimale leesbaarheid. Voor deze taak is er het basislijnraster in InDesign.