Photoshop “vullen met behoud van inhoud”: Wat de tool na een update kan

De tijden van het tijdrovend retoucheren, om objecten van foto’s te verwijderen, zijn voorbij. In de nieuwe Photoshop-versie CC 2019 werd de functie voor het vullen met behoud van inhoud uitgebreid met een nieuw werkgedeelte. In deze tutorial komt u te weten hoe u daarmee ongewenste elementen van uw foto’s kunt verwijderen.

Pure nostalgie: Gotische lettertypes om gratis te downloaden

Soms moet iets een beetje oud lijken: bijvoorbeeld op posters voor een middeleeuws spektakel of voor een historisch theaterstuk. In elk geval trekt men er gegarandeerd de aandacht mee. Welke lettertypes in gotisch schrift niet alleen voor een aha-effect zorgen, maar bovendien ook nog gratis beschikbaar zijn, ziet u in onze selectie.

Pdf-bestand bijsnijden – zo lukt het snel met en zonder abonnement op Adobe

Heeft u in uw pdf-bestand een losse pagina in een ander eindformaat nodig? Of wilt u de witte rand van uw pdf-pagina verwijderen? Misschien bevatten ook alle pagina’s van uw pdf-bestand merktekens voor de snijmarge die u wilt verwijderen? Met het bijsnijden van een pdf-bestand of afzonderlijke pagina’s in het bestand, verandert respectievelijk verkleint u het eindformaat.

Photoshop: Vergroten met het praktische gereedschap “vergroten/verkleinen met behoud van inhoud”

Voor een project moet u een staand formaat foto naar liggend formaat brengen – idealiter zonder het motief af te snijden of te vervormen. Photoshop vergroot/verkleint uw foto’s met het gereedschap “vergroten/verkleinen met behoud van inhoud” snel en gemakkelijk en zonder verlies van inhoud van de foto. Wij laten u zien hoe u uw foto’s in een paar stappen in een nieuw formaat verandert.

Jubileumgesprek met Walter Meyer

Walter Meyer, oprichter van Onlineprinters, staat voor aanvragen van de media eigenlijk niet meer ter beschikking. Maar voor een interview in ons magazine ter gelegenheid van het 15-jarig bedrijfsjubileum heeft hij een uitzondering gemaakt. Hij vertelt hoe hij de onderneming, die tegenwoordig tot de top 3 van onlinedrukkerijen in Europa behoort, 200 miljoen euro omzet haalt en aan meer dan één miljoen klanten levert, stap voor stap heeft opgebouwd.

Om in te bijten zo mooi: gratis lettertypes voor menukaarten

Zoals iedereen weet, eet ook het oog mee – en dat begint al bij de menukaart. Hoe aantrekkelijker de vormgeving, hoe meer trek men krijgt. Wij hebben gratis lettertypes voor menukaarten geselecteerd die dit effect ondersteunen.

Spoedcursus zetspiegel: Zo ontwerpt u harmonische lay-outs

De zetspiegel zorgt voor een bepaald effect van het drukresultaat of de lay-out op het beeldscherm. Daarom is het bij het begin van de vormgeving raadzaam zich grondig bezig te houden met de zetspiegel. Wij leggen de mogelijkheden hierna uit en stellen gratis templates beschikbaar om te downloaden.

Pdf-bestanden samenvoegen: Zo lukt het betrouwbaar, snel en gratis

Meerdere pdf-bestanden samenvoegen – helaas mislukt dit bij menige freeware-tool, want voor de frequent benodigde functie is af en toe een “Pro”- of “Premium”-versie nodig waarvoor moet worden betaald. Hoe u pdf-documenten met en zonder hulpprogramma’s combineert, wordt u door onze praktijkgids getoond.

Foto’s in Photoshop bijsnijden – basics tutorials

Wanneer een foto in Photoshop moet worden bewerkt, staat niet per se de aanpassing van kleuren, het retoucheren van gedeelten van de foto of het toevoegen van tekst op de voorgrond. Soms moet een foto alleen maar passend worden bijgesneden. De tool voor het vrijstaand maken is hierbij een nuttige en eenvoudige functie om foto’s in Photoshop te kunnen bijsnijden – al naargelang bepaalde richtlijnen of eigen aanwijzingen. In de volgende tutorial leert u hoe uw foto’s binnen de kortste keren het juiste formaat krijgen.

Poster fonts die opvallen

Ze moeten vooral opvallen, de poster fonts en aankondigingen op groot formaat. Daarbij idealiter ook nog van verre goed leesbaar, zodat de inhoud de aandacht van zoveel mogelijk mensen trekt. Welke fonts daarvoor geschikt zijn en ook nog gratis mogen worden gebruikt, leest u hier.