Waarom u kleurprofielen dient te gebruiken – en hoe u deze correct installeert

Kleurprofielen zorgen voor een uniform drukresultaat op verschillende soorten papier. U hoeft alleen maar de actuele varianten te installeren en deze in uw drukgegevens te integreren.

Zo gaat het in z’n werk: Een foto naar een pdf-bestand converteren

Heeft u een foto in pdf-formaat nodig? Geen probleem. Wanneer u een foto naar een pdf-bestand wilt converteren, zijn daarvoor verschillende mogelijkheden. De volgende programma’s en best practice-tips leiden snel tot het gewenste resultaat.

3D-lettertype voor meer reclame-effect

Korte boodschappen vallen vooral op wanneer ze bestaan uit driedimensionele letters. Deze kan men het eenvoudigst op papier brengen met een dienovereenkomstig 3D-font. Met 3D-lettertypegeneratoren en speciale plug-ins in sommige programma’s kan men echter ook zelf creatief worden. Hoe dat in z’n werk gaat, hebben wij hier op een rijtje gezet. En daarbij vindt u een selectie van gratis 3D-lettertypes.

Zo komt uw logo op balpennen en andere artikelen

Reclameartikelen zijn tegenwoordig te vinden op elke beurs en tijdens elk evenement. Een van de populairste en vooral nuttigste daarvan is de balpen. Voordat de balpen echter op de beurs kan worden meegenomen, moeten een paar belangrijke stappen bij de vormgeving in acht worden genomen. In deze tutorial komt u meer te weten over de gehele workflow, van het vectoriseren van het logo, de keuze van de speciale kleuren tot en met het plaatsen van het logo.

Laag in Photoshop draaien – basics tutorial

Reflecties maken, fotogedeelten omkeren of zelfs de hele sfeer van een foto beïnvloeden – dat is allemaal mogelijk wanneer u lagen in Photoshop draait. Een heel nuttige functie, die u veelzijdig kunt toepassen. In deze tutorial laten wij u praktijkgerichte voorbeelden voor het “Laag draaien” zien.

Speciale kleuren: Alles over Pantone en andere kleuren

Speciale kleuren kunnen drukwerk een bijzondere touch geven – en in sommige gevallen zelfs helpen de drukkosten verlagen. Een overzicht over de belangrijkste feiten van steunkleuren.

Oude lettertypes voor een heel bijzondere look

Oude lettertypes hebben een heel bijzonder charme en wekken meestal direct associaties die kunnen worden gebruikt voor communicatie en marketing. Begeleid ons tijdens een korte tijdreis door de wereld van de lettertypes.

Infographics maken: De populairste online-tools en marktplaatsen

Wat moet een infographic hebben om gegevens duidelijk te laten opvallen? Welke tools zijn geschikt voor welke behoeften? Wij hebben de diverse mogelijkheden bekeken en geven tips bij het maken van infographics.

Photoshop “vullen met behoud van inhoud”: Wat de tool na een update kan

De tijden van het tijdrovend retoucheren, om objecten van foto’s te verwijderen, zijn voorbij. In de nieuwe Photoshop-versie CC 2019 werd de functie voor het vullen met behoud van inhoud uitgebreid met een nieuw werkgedeelte. In deze tutorial komt u te weten hoe u daarmee ongewenste elementen van uw foto’s kunt verwijderen.

Pure nostalgie: Gotische lettertypes om gratis te downloaden

Soms moet iets een beetje oud lijken: bijvoorbeeld op posters voor een middeleeuws spektakel of voor een historisch theaterstuk. In elk geval trekt men er gegarandeerd de aandacht mee. Welke lettertypes in gotisch schrift niet alleen voor een aha-effect zorgen, maar bovendien ook nog gratis beschikbaar zijn, ziet u in onze selectie.