Afbeeldingen online en gratis bewerken: bijsnijden en afbeeldingsgrootte wijzigen

Om foto’s netjes en snel te bewerken, heeft u niet per se professionele tools nodig. Gratis en zonder installatie kunt u met de volgende internetprogramma’s snel en netjes afbeeldingen bijsnijden, vergroten of verkleinen. Wij hebben online-beeldbewerkingsprogramma’s getest en voor u de resultaten evenals de kwaliteit ervan met elkaar vergeleken. Wanneer u af en toe een afbeelding wilt bewerken, hebben wij ook tools ontdekt die u met een paar klikken naar het gewenste resultaat leiden – zelfs wanneer u rond wilt bijsnijden.

Drukken, vouwen, hechten: dat gebeurt allemaal in de hallen van Onlineprinters – een can de grootste onlinedrukkerijen van Europa

Leer het grootste machinepark voor offsetdruk in 3B-formaat in Europa wat beter kennen! 24 uur per dag kunnen klanten in onze ondertussen 22 landenshops online drukwerk bestellen – 90 procent van deze drukbare producten zijn daarbij afkomstig uit eigen productie. Volg uw drukwerk als bestand via internet, op de controletafel van onze mediatechnologen tot en met het verzendklare pakket.

De 10 + 1 beste gratis beelddatabanken

Wanneer grafisch ontwerpers en marketingmanagers afbeeldingen voor hun creatieve projecten zoeken, brengen zij vaak het eerst een bezoek aan de commerciële fotostocks als Getty Images, Shutterstock of Fotolia. Daar vinden ze miljoenen afbeeldingen waar voor moet worden betaald. Minder bekend, is dat er interessante alternatieven zijn: Onlineplatformen waarvan men gratis afbeeldingen kan downloaden.

De Pop-up tower: een reclamezuil voor 360°-communicatie

Beurswanden, rollups, banners – dat zijn de klassiekers onder de beurssystemen. Als 360°-medium en rondom-beurssysteem biedt de zogenoemde “pop-up-tower” een welkome afwisseling. Wat zo typisch is voor deze meer dan 2 m hoge reclamezuil en waar bij het ontwerp van het beurssysteem op moet worden gelet, leggen we in deze tutorial uit.

Neuromarketing: De 5 principes van verkoopsterke flyers

Wanneer we het begrip “neuromarketing” horen, denken velen vermoedelijk aan een prettige geur in warenhuizen, speciale verlichting in supermarkten en het design van karakteristieke sounds, wanneer een autoportier wordt dichtgedaan. Neuromarketing heeft als doel klanten te stimuleren iets te kopen. Kort gezegd: Wie gebruikmaakt van neuromarketing, wil meer verkopen – en wie wil dat nou niet?

Banner-productie: van het drukken tot en met het afgewerkte reclamemiddel

In de tutorial Bannerdesign voor de AHOJ! Souvenirmanufaktur hebben we uitgelegd, hoe het vormgevingsproces van een reclamebanner verloopt: van de briefing door de klant, via het design-idee en de vormgeving van de banner in InDesign tot en met de export van de kant-en-klare drukgegevens. In deze bijdrage haken we direct op de vier stappen aan en laten aan de hand van drie korte video’s zien hoe de productie van de banner in z’n werk gaat.

Drukgegevens aanmaken: Photoshop, Illustrator of InDesign?

Programma’s om creatief bezig te zijn, zijn net zo talrijk als zandkorrels op het strand. Of het nu gaat om fotomontage, het ontwerpen van een logo of het maken van een lay-out voor een tijdschrift: alleen het softwarebedrijf Adobe biedt al een enorme hoeveelheid programma’s die zijn gemaakt voor speciale toepassingen. In deze workshop leert u welk programma voor welk gebruiksdoel is bestemd en waarom.

CMYK-kleuren: diepzwart, turquoise, wijnrood en nog vele meer

Zoekt u de CMYK-waarden voor kleuren als beige, turquoise, wijnrood, oranje, citroengeel, meigroen of diepzwart? Samen met onze drukexperts hebben wij een uitgebreide lijst CMYK-kleuren in verschillende nuances – van briljantrood en meigroen via citroengeel tot nachtblauw en chocoladebruin.

InDesign-tutorial: Zachte schuimplaat met contoursnede

Iedereen kent ze wel: de borden voor de ingang van elk bedrijf. Klein, middelgroot, groot, en in de meeste gevallen vierhoekig! Wie eens een keer iets anders wil dan deze eentonige standaardborden, daarvoor kan het antwoord “contour snijden” luiden. Want een reclamebord met contoursnede maakt een volledig individuele vorm mogelijk. In deze workshop leert u hoe u de drukgegevens voor een zachte schuimplaat met contoursnede correct aanmaakt.

Tijd voor schoonschrift: Gratis handgeschreven lettertypes om te downloaden

Voor posters, uitnodigingen, wenskaarten, mailings en ander drukwerk: “handgeschreven lettertypes” zijn klassiek, persoonlijk en accentueren vooral een eenvoudig ontwerp. Met onze keuze aan geschreven fonts is het schoonschrift met slechts enkele klikken gratis beschikbaar: Voor designs die veranderen in echte eyecatchers!