InDesign-tutorials

Begonnen als eenvoudig lay-outprogramma, bevat InDesign ondertussen tientallen tools die heel veel meer kunnen dan het vormgeven van boeken, magazines of documenten. Of het nu gaat om het maken van een e-book, script-automatisering of vloeiende lay-outs, zelfs oude InDesign-rotten ontdekken steeds weer nieuwe en bijna onbekende functies. Onze InDesign-tutorials laten beginners bepaalde grondbeginselen zien, maar hebben ook handigheidjes voor gevorderden in petto.

Tutorial van de maand

Ga naar het bericht

Onze lieveling van de maand kan een tutorial voor beginners zijn, waarin nieuwe Adobe-gebruikers maar ook gevorderden bepaalde workflows over grondbeginselen in InDesign worden getoond, maar kan ook dieper op de materie ingaan en bijvoorbeeld tips geven voor het vormgeven of uitlijnen van druklay-outs.

Meest gelezen

Opsommingstekens in InDesign invoegen

Opsommingstekens kunnen in InDesign met slechts één klik worden ingevoegd. Er zijn echter interessante instellingsmogelijkheden die uw lay-out een heel ander uiterlijk geven.

Basislijnraster in InDesign aanmaken

Om ervoor te zorgen dat projecten als magazines overzichtelijk en leesbaar zijn, is een basislijnraster onontbeerlijk. Zo lijnt u het in InDesign optimaal uit.

Waarom u ICC-profielen dient te gebruiken en hoe dat eigenlijk gaat

Colour profiles ensure a consistent and predictable print result on different types of paper. All you have to do is install the latest colour profiles and embed them when creating artwork files. But how exactly does this work?

Drukveredeling met zilverdruk – Zo maakt u de drukgegev...

Zilveren letters op een donkere achtergrond. Wanneer men het drukwerk iets schuin houdt, glanst de veredeling en reflect...

InDesign-tutorial: Zachte schuimplaat met contoursnede

Iedereen kent ze wel: de borden voor de ingang van elk bedrijf. Klein, middelgroot, groot, en in de meeste gevallen vier...

Meer InDesign-tutorials

Leer het correct aanmaken van drukgegevens van degenen die het moeten weten – de lay-outmannen en -vrouwen van de drukkerij zelf. Of het nu gaat om grondbeginselen of om speciale gevallen zoals het aanmaken van een speciale kleur, deze tips helpen u bij uw design-workflows tot en met het inleveren van uw drukgegevens.

Een vergelijking van bindwijzen

Een stapel losse vellen papier verandert zonder binding niet in een brochure, een boek of een tijdschrift. Wij stellen verschillende bindwijzen aan u voor en leggen uit hoe u een geschikte bindwijze voor uw gedrukte product kiest.

Driedubbele kwaliteit: Interview met Thomas M. Schnitzler

Wat is er eigenlijk nog over van de "Boekdrukkunst"? Deze beschrijving van het drukproces, dat door Johannes Gutenberg in het midden van de 15e eeuw werd ontwikkeld, duidt dat het ...

Pdf-bestand bewerken met desktop- of onlineprogramma's

Het bewerken van een pdf-bestand is zeker mogelijk. Ons overzicht laat zien hoe en met welke diensten dat kan.

Zo gaat het in z'n werk: Foto naar pdf-bestand converteren

Voor het converteren van foto's naar pdf-bestanden zijn verschillende mogelijkheden. Een lijst met online- en offline-programma's evenals best practice-tips vindt u hier.

Speciale kleuren: Alles over Pantone en andere kleuren

Speciale kleuren kunnen drukwerk een bijzondere touch geven - en in sommige gevallen zelfs helpen de drukkosten verlagen. Een overzicht over de belangrijkste feiten van speciale kleuren

Verruim uw horizon: populaire Photoshop-tutorials