Photoshop-tutorials

Photoshop is sinds de start ervan in 1990 een onmisbaar hulpmiddel geworden voor iedereen die foto’s wil bewerken of retoucheren en lay-outs wil maken. Maar wie echter niet elke dag met beeldbewerkingssoftware werkt, heeft door de enorme hoeveelheid functies al snel het gevoel dat men het niet aankan. Om die reden zijn wij ook sinds kort begonnen met een serie tutorials die, naar het schijnt, ook al menig ervaren ontwerper bij moeilijkheden heeft geholpen …

Tutorial van de maand

Ga naar het bericht

Onze lieveling van de maand is afkomstig uit verschillende thema’s en kan een basics-tutorial zijn, waarin Adobe-beginners maar ook gevorderden bepaalde workflows en handigheidjes voor fundamentele technieken worden getoond. Of een tip van de professional om een uitgebreide beeldbewerking onder de knie te krijgen.

Meest gelezen

Embed fonts met InDesign, Photoshop en Illustrator

Lettertypes zijn net zo talrijk als zandkorrels op het strand. Of het nu een systeemlettertype als Arial is dat standaar...

20 gratis Photoshop-penselen die u geweldig zult finden...

Gratis photoshop-penselen zijn net zo talrijk als zandkorrels op het strand. Wij zijn op zoek gegaan voor wie geen zin h...

Photoshop actions maken, laden en toepassen

Komt dit u bekend voor: U wilt uw foto's optisch verbeteren en voert daarom steeds weer dezelfde bewerkingsstappen uit? ...

Meer photoshop-tutorials

Niet alleen als beginner is men blij met het een of andere handigheidje waarmee steeds terugkerende bewerkingsstappen in Adobe Photoshop nog wat sneller gaan. In onze nieuwe serie wordt u beter vertrouwd gemaakt met verschillende workflows van bepaalde gangbare Photoshop-bewerkingen. Welk filter gebruikt u om het snelst een expressieve zwart-witfoto te maken of met welke foefjes moet men rekening houden bij het vrijstaand maken van objecten? Hier vindt u de vanuit ons standpunt gezien snelste en eenvoudigste methoden voor alledaagse Photoshop-werkzaamheden – tussen de duizenden die op het gebied van beeldbewerking mogelijk zijn.

Pdf-bestanden verkleinen en geheugenruimte besparen

Wij laten zien op welke verschillende manieren u de bestandsgrootte van een pdf-bestand kunt verkleinen.

Opsommingstekens in InDesign invoegen

Opsommingstekens kunnen in InDesign met slechts één klik worden ingevoegd. Er zijn echter interessante instellingsmogelijkheden die uw lay-out een heel ander uiterlijk geven.

In Photoshop kleur vervangen

U kunt in Photoshop kleur vervangen door van tevoren een gedeelte van de foto vrijstaand te maken. Wij laten in de tutorial zien hoe dat in z'n werk gaat, ook zonder vrijstaand maken.

Pdf-bestand bewerken met desktop- of onlineprogramma's

Het bewerken van een pdf-bestand is zeker mogelijk. Ons overzicht laat zien hoe en met welke diensten dat kan.

Basislijnraster in InDesign aanmaken

Om ervoor te zorgen dat projecten als magazines overzichtelijk en leesbaar zijn, is een basislijnraster onontbeerlijk. Zo lijnt u het in InDesign optimaal uit.

Waarom u ICC-profielen dient te gebruiken en hoe dat eigenlijk gaat

Colour profiles ensure a consistent and predictable print result on different types of paper. All you have to do is install the latest colour profiles and embed them when creating artwork files. But how exactly does this work?

Zo gaat het in z'n werk: Foto naar pdf-bestand converteren

Voor het converteren van foto's naar pdf-bestanden zijn verschillende mogelijkheden. Een lijst met online- en offline-programma's evenals best practice-tips vindt u hier.

Lagen draaien – Photoshop basics tutorial

Wanneer u lagen in Photoshop draait, kunt u reflecties maken of de sfeer van een foto beïnvloeden. Wij laten u veelzijdige voorbeelden uit de praktijk zien.

"Vullen met behoud van inhoud": Zo functioneert de tool na de Photoshop-update

Wanneer u in Photoshop "vullen met behoud van inhoud" toepast, verwijdert u objecten met slechts een paar klikken. In de huidige Photoshop-versie werkt het gereedschap nu zelfs nog beter.

Coole Photoshop-hack: foto's met behoud van inhoud vergroten/verkleinen

Wanneer u foto's naar een aangegeven grootte moet brengen, helpt Photoshop met de functie "vergroten/verkleinen met behoud van inhoud" en vergroot uw foto's zonder verlies van inhoud.

Verruim uw horizon: populaire Indesign-tutorials