Afbeelding van
Duurzame inkoop

Redelijk

3.05/5.00

Betrouwbare webshop

Meer dan 1 milj. tevreden klanten
Gratis verzending
Spoeddruk en spoedzending
NLD | FRA

07 848 24 26   Ma-vr 8-17 u

DUURZAME INKOOP

Bij elke aankoop van materiaal en machines speelt milieubescherming een rol. Wij maken gebruik van effectieve productiemiddelen, waarbij natuurlijke hulpbronnen tijdens het produceren worden ontzien en waarbij tevens kosten voor onze klanten worden bespaard.

Als drukkerij werken wij natuurlijk met papier. Dit wordt voornamelijk gemaakt van houtvezels en is daarmee gebaseerd op een grondstof die weer bijgroeit. Maar omdat bossen ook de bestaansvoorwaarde vormen voor mensen en dieren, is het belangrijk deze voor toekomstige generaties te behouden. Om die reden kopen we bij voorkeur gecertificeerd papier uit duurzaam bosbeheer in. In dat kader werken wij samen met verschillende organisaties die een duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen waarborgen.

FSC®

Een voorbeeld van FSC®-gecertificeerd papier bij Onlineprinters is het 170 g/m² "FSC® mix"-kunstdrukpapier. Dit bestaat uit een combinatie van materiaal dat gemaakt is van FSC®-gecertificeerde vezels en "FSC®Controlled Wood". De "Forest Stewardship Council" (FSC®) is een internationale onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk, die het eerste systeem voor de certificering van duurzaam bosbeheer heeft opgericht, onderhoudt en verder ontwikkelt. Tegelijkertijd wordt de term "FSC®" ook synoniem gebruikt voor het certificeringssysteem of het keurmerk waarmee houtproducten als producten van FSC®-gecertificeerde bosbouwbedrijven worden gekenmerkt. Het FSC®-systeem voor de certificering van bosbouw werd opgericht ter waarborging van duurzaam bosbeheer, dat het behoud en de verbetering van de economische, ecologische en sociale functies van de bosbouwbedrijven omvat. Hiervoor heeft de FSC® een algemene en internationaal unieke standaard ontwikkeld, die uit tien principes en criteria bestaat en alleen via een concretisering door indicatoren op nationaal niveau kan worden toegepast.

PEFCTM

Wij bieden onder andere 90 g/m²-kunstdrukpapier aan in een matte en glanzende uitvoering, dat "PEFC™ 100 procent"-gecertificeerd is. Het gebruikte papier bevat daarmee 100% "PEFC™-gecertificeerd" materiaal uit bossen die duurzaam worden geëxploiteerd. 90 g/m²-kunstdrukpapier onderscheidt zich door een glad oppervlak en een zeer goede beeldweergave en is vanwege zijn aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding een van onze populairste papiersoorten. 

Het "Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes" (PEFC™) (Nederlands: "Certificeringssysteem voor duurzaam bosbeheer") is een internationaal boscertificeringssysteem. Het is de grootste onafhankelijke organisatie ter wereld voor de veiligstelling en continue verbetering van een duurzaam bosbeheer met waarborging van ecologische, sociale en economische standaards.

DER BLAUE ENGEL

Het door ons aangeboden en met de "Blaue Engel" onderscheiden recyclingpapier wordt gemaakt van 100% oud papier, waardoor het dankzij het 1,3-voudige volume hoogwaardig aanvoelt en een optimale opaciteit (ondoorzichtigheid van het papier) heeft. U vindt dit onder andere in de categorie Briefpapier. 

De "Blaue Engel" is het eerste en oudste milieukeurmerk ter wereld voor producten en diensten. Het is een milieulabel dat sinds 1978 wordt toegekend en onderscheidt producten en diensten die in hun op de totaliteit gerichte beschouwing zeer milieuvriendelijk zijn. De grondbeginselen volgens welke de "Blaue Engel" wordt toegekend,zijn de bescherming van het klimaat, het water, de natuurlijke hulpbronnen evenals van het milieu en de gezondheid. De "Blaue Engel" is een onderdeel van het Global Ecolabelling Network (GEN), een aaneensluiting van nationale milieukeurorganisaties uit de hele wereld en zet zich derhalve ook internationaal in voor de bescherming van het milieu.