Milieu & Duurzaamheid

Milieu- en klimaatbescherming zijn voor ons al heel lang een belangrijk thema. ONLINEPRINTERS staat voor een respectvolle omgang met onze planeet door tijdens het drukken zo zuinig mogelijk met grondstoffen om te gaan. Met de succesvolle certificering van onze drukwerkproducten en hun fabricageprocessen, alsook verschillende onderscheidingen op het gebied van duurzaamheid en milieubescherming, hebben wij dit eens te meer kunnen bewijzen. 

 

 

FSC®

Met het FSC®-certificaat hebben wij bovendien kunnen aantonen dat de productketen bij de fabricage van drukwerk, van de productie- en servicefasen tot en met de afwerking en logistiek, zonder onderbrekingen verloopt en daarom voldoet aan de FSC®-standaards. De Forest Stewardship Council® (FSC®) is een internationale onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk, die het eerste systeem voor de certificering van verantwoord bosbeheer heeft opgericht, onderhoudt en verder ontwikkelt.

 

 

PEFCTM

Het "Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes" (PEFCTM) (Nederlands: "Certificeringssysteem voor duurzaam bosbeheer“) is de grootste onafhankelijke organisatie ter wereld die duurzaam bosbeheer controleert. Als PEFCTM-gecertificeerde dienstverlener voor drukwerk verplichten wij ons om voor de afzonderlijke printproducten gecertificeerde papiersoorten te gebruiken, die gemaakt zijn van celstof of hout afkomstig uit ecologisch, economisch en sociaal verantwoord en duurzaam bosbeheer.

 

 

ENERGIEMANAGEMENT CONFORM ISO 50001:2011

In een producerende onderneming als de onze is op veel plaatsen energie nodig: druk- en vervolgbewerkingsmachines draaien 24 uur per dag, technische uitrusting en benutting van de ruimte in de productiehallen verbruiken stroom, kantoren moeten worden verwarmd en serverruimtes moeten worden gekoeld.

 

Om ervoor te zorgen dat er op geen enkele plaats energie wordt verspild, heeft ONLINEPRINTERS zich laten certificeren conform DIN ISO 50001. Dit energiemanagementsysteem is bedoeld om alle bedrijfsinterne processen op het gebied van energie-efficiëntie onder de loep te nemen en daaruit strategieën te ontwikkelen waarmee het milieu kan worden ontzien. Een zeer verantwoordelijke omgang met onze natuurlijke hulpbronnen blijkt bijvoorbeeld uit de standpunten op het gebied van stroom en warmte: door het gebruik van energie-efficiënte apparaten verbruiken we minder stroom, terwijl we dankzij warmteterugwinning bijna geen extra verwarming voor de productieruimtes nodig hebben. 

 

 

 

Imprim’Vert®

ONLINEPRINTERS heeft zijn certificering van het Frans milieukeurmerk Imprim’Vert®  (in het Nederlands: groen drukken) vernieuwd. Bij de hercertificering door de Franse auditeur Benoît Moreau, kon het bedrijf aantonen dat het zich houdt aan de strenge richtlijnen van de milieucertificering.

Daartoe behoren: normconforme afvoer van gevaarlijk afval, veilige opslag van vloeistoffen die schadelijke stoffen bevatten, geen gebruik van giftige stoffen, bewaking van het energieverbruik evenals de milieubewustwording van medewerkers en klanten.

Het Franse milieukeurmerk Imprim’Vert®

Met het label worden drukkerijen gecertificeerd die gevestigd zijn in Frankrijk of leveren aan klanten in Frankrijk, en bereid zijn zich te onderwerpen aan de regelmatige audits. Een netwerk van 200 milieufunctionarissen begeleidt de drukkerijen bij de ontwikkeling en uitvoering van hun milieustrategie. In 2019 waren in totaal 1852 drukkerijen in de Europese Unie met het Franse milieukeurmerk gecertificeerd. 

Meld u aan
Wachtwoord vergeten
Nieuwe klantenaccount aanmaken
Voer uw e-mailadres in
Voer uw wachtwoord in
Nieuw bij ONLINEPRINTERS? Nu registreren
Controleer uw e-mailadres
Na een geslaagde authentificatie ontvangt u per e-mail een gedurende 1 uur geldige link evenals verdere aanwijzingen voor het terugzetten van uw wachtwoord.
Voer uw e-mailadres in
Voer uw wachtwoord in
Herhaal het wachtwoord
Wij gebruiken de door u meegedeelde gegevens om een klantenaccount aan te maken en om uw bestelling uit te voeren en af te handelen. Meer informatie vindt u in onze Privacyverklaring.

Wij gebruiken uw e-mailadres om u na uw aankoop te informeren over soortgelijke producten als degenen die u reeds heeft gekocht. U kunt bezwaar maken tegen deze gebruikmaking van uw e-mailadres door een bericht naar ons te sturen of te klikken op de afmeldlink in de e-mails zelf, zonder dat hiervoor andere dan de verzendkosten volgens de basistarieven ontstaan.
Heeft u al een klantenaccount? Naar de aanmelding