Afbeelding van
Bregal Unternehmerkapital neemt deel in Onlineprinters GmbH

Goed

4.47/5.00

Betrouwbare webshop

Meer dan 1 milj. tevreden klanten
Gratis verzending
Spoeddruk en spoedzending
NLD | FRA

07 848 24 26   Ma-vr 8-17 u

Bregal Unternehmerkapital neemt deel in Onlineprinters GmbH

Nieuwe partner

Agfa Belichter Rekord 1 Million

Bij Onlineprinters GmbH, een van de grootste Europese B2B-onlinedrukkerijen, verandert de vennotenstructuur. Bregal Unternehmerkapital neemt alle bedrijfsandelen die TA Associates Management LP in zijn bezit heeft over en wordt daarmee meerderheidsvennoot. Men heeft afgesproken te zullen zwijgen over de details van de transactie, die nog onder voorbehoud is van officiële goedkeuringen.

De mondiale private-equityonderneming TA Associates was sinds 2013 actief als partner van Onlineprinters. „Ik wil TA Associates heel graag bedanken voor de succesvolle samenwerking de afgelopen drie jaar, waarin wij managementstructuren en processen hebben opgezet en productieprocessen verder hebben geoptimaliseerd“, verklaart bedrijfsoprichter Walter Meyer. „Daarmeer hebben wij een sterke basis gerealiseerd, om nieuwe investeringen te doen, verder te groeien en onze rol als Europees marktleider op het gebied van e-businessprint te versterken. Bregal maakt zelf deel uit van een familiebedrijf en is daardoor zeer vakkundig op het gebied van de ontwikkeling van middenstandsondernemingen als Onlineprinters. De investeerder streeft naar een langdurige, op zakelijke waarden afgestemde samenwerking, hetgeen Bregal tot een ideale partner maakt.“

In het kader van de transactie verhuist bedrijfsoprichter Walter Meyer van de bedrijfsleiding naar de nieuw opgezette commissie van advies en zal de vennootschap van daaruit verder actief blijven ondersteunen. Hij zal ook aandelen in Onlineprinters blijven bezitten. Dr. Michael Fries zal de onderneming, zoals dat tot nog toe het geval was, als CEO leiden.

De huidige overname is al de achtste transactie (inclusief aanvullende acquisities) voor Bregal Unternehmerkapital binnen de afgelopen twaalf maanden. De onderneming investeert op het ogenblik uit een fonds met een omvang van ongeveer 550 miljoen euro. Tot de jongste transacties behoren de aankoop van de Binder-groep, een automotive toeleverancier uit de Duitse deelstaat Baden-Württemberg, de overname van INTER-FORUM uit Leipzig, dat afrekeningsdiensten voor wettelijke ziektekostenverzekeringen aanbiedt of de deelneming met een minderheid in de online-marketingonderneming Sovendus uit Karlsruhe. Door Bregal Unternehmerkapital geadviseerde fondsen nemen eveneens deel in Novem, de automotive toeleverancier uit de Oberpfalz, het cosmeticabedrijf LR Health & Beauty, of proALPHA, een softwareaanbieder voor de middenstand.

Aan de kant van Bregal Unternehmerkapital speelden de volgende bedrijven bij de transactie een adviserende rol: Kirkland & Ellis (Legal), OC&C Strategy Consultants (Commercial), Ernst & Young (Tax), PricewaterhouseCoopers (Financial) en Eccelerate (Online Analytics). 

Over Onlineprinters

Onlineprinters GmbH behoort tot de grootste onlinedrukkerijen van Europa. Het bedrijf werd in 2004 door Walter Meyer opgericht als start-up onder de naam "diedruckerei.de". In het kader van de internationalisering werd de naam van de onderneming veranderd in "Onlineprinters GmbH". In Duitsland opereert het bedrijf nog steeds als diedruckerei.de, maar in meer dan 30 andere Europese landen is de onderneming actief als "Onlineprinters". Het afgelopen jaar heeft Onlineprinters meer dan 2,1 miljard gedrukte producten geproduceerd, van een klassieke flyer tot en met een complete beursstand, en geleverd aan meer dan 500.000 klanten. Onlineprinters is een van de first movers op het gebied van onlinedrukwerk en heeft de laatste jaren een stempel gedrukt op de markt voor gedrukte reclamemiddelen. Het succesrecept van de productie van individueel drukwerk op industriële schaal is gebaseerd op drie pijlers: onlineverkoop, een volledig geïntegreerde productie van bestelling tot en met verzending, en verzameldruk. In dit laatste onderdeel worden in zogenoemde gecombineerde bewerkingen meerdere drukopdrachten gezamenlijk geproduceerd, waardoor kosten worden verlaagd en het milieu wordt ontzien. Onlineprinters GmbH heeft meer dan 600 medewerkers in dienst. De onderneming werd door de uitgaven Handelsblatt, DIE WELT, FOCUS en COMPUTER BILD onderscheiden voor zijn Duitse onlineshop. 

Over Bregal Unternehmerkapital

Bregal Unternehmerkapital maakt deel uit van een familiebedrijf dat gedurende generaties is opgebouwd. Centraal staan deelnemingen die vrij zijn van institutionele dwang, openstaan voor langdurige verbintenissen en onafhankelijk zijn van ontwikkelingen op de financiële markten. Bregal Unternehmerkapital identificeert ondernemingen die beschikken over sterke managementteams en die in hun desbetreffende segmenten worden gezien als marktleider of "Hidden Champions". Dankzij flexibele financierings- en transactiestructuren streeft men zowel naar minderheids- als meerderheidsdeelnemingen. Daarbij is Bregal Unternehmerkapital in staat om ook complexe industriële spin-offs, management-buy-outs of opvolgingssituaties fijngevoelig en afgestemd op het resultaat vorm te geven. Bregal Unternehmerkapital streeft ernaar, de ondernemingen bij de verhoging van hun omzet en hun rendabiliteit blijvend te ondersteunen en begeleidt hen met kapitaal, langjarige financieringsexpertise en een uitgebreid netwerk van ondernemers en industrieel deskundigen. 

Over TA Associates

TA Associates is een van de grootste en ervarenste private-equityondernemingen ter wereld, waarbij de focus is gericht op ondernemingen met groeimogelijkheden. TA Associates heeft in meer dan 460 ondernemingen over de hele wereld geïnvesteerd en heeft een kapitaal van in totaal ca. 24 miljard dollar bijeengebracht. Met vestigingen in Boston, Londen, Menlo Park, Mumbai en Hong Kong is TA Associates gespecialiseerd in buy-outs en minderheidsinvesteringen in winstgevende en snelgroeiende technologie- en dienstverlenende bedrijven, in de gezondheidszorg en op het gebied van consumptiegoederen en handel. Meer informatie vindt u op: www.ta.com.