Afbeelding van
Persproef, exemplaar ter correctie en voorbeeld

Goed

4.49/5.00

Betrouwbare webshop

Meer dan 1 milj. tevreden klanten
Gratis verzending
Spoeddruk en spoedzending
NLD | FRA

07 848 24 26   Ma-vr 8-17 u

Persproef, exemplaar ter correctie en voorbeeld

Wij waarborgen met onze productiemethoden volgens ProcessStandard Offset (ISO 12647-2) een hoge zekerheid van het kleurresultaat. Daarom hoeven er geen voorbeelden en proefdrukken te worden toegestuurd. Wij kunnen geen rekening houden met toegestuurde voorbeelden en deze ook niet terugsturen. 

Wanneer u uw gedrukte producten vooraf wilt controleren, adviseren wij u het gewenste product in een kleine oplage te bestellen. Bij brochures en catalogi bieden wij bovendien een persproef van de titelpagina (proefdruk) evenals een gedrukt exemplaar ter correctie (proefplot) aan, om de positionering van de pagina's en de binding te controleren. 

Persproef titelpagina (proefdruk)

De persproef is een kleurbindende digitale afdruk van de titelpagina van uw brochures of catalogi conform ISO 12647-2. Daarbij worden de offsetdruk en de eigenschappen van het geselecteerde papier gesimuleerd op speciaal proefpapier. Met de persproef kunt u de kleurweergave controleren en uw drukgegevens eventueel aanpassen. Nadat de order is vrijgegeven om te drukken, wordt deze in productie genomen.

Exemplaar ter correctie (proefplot)

Met het exemplaar ter correctie kunt u de volgorde van de pagina's, de positionering van de pagina's en de afstanden – de zogenoemde stand – controleren. Tevens geeft het exemplaar ter correctie aan op welke plaats de binding van de catalogi of brochures zich zal bevinden. De proefdruk wordt in een digitaal drukprocedé op kunstdrukpapier gemaakt.

Daarbij moet op het volgende worden gelet:

  • Het exemplaar ter correctie is noch materiaal- noch kleurbindend.
  • Om de snijrand van het eindformaat aan te geven is op de rand van de pagina en in de binding van het exemplaar ter correctie een blauwe hulplijn te zien. Deze lijn wordt niet op het eindproduct afgedrukt.
  • Het exemplaar ter correctie wordt niet op het eindformaat afgesneden, zodat u ook de snijmarge kunt zien.
  • Bij geniete brochures of bij brochures met oognietenbinding wordt het exemplaar ter correctie bijeengehouden met twee nietjes. Wanneer u gelijmde catalogi of brochures heeft besteld, wordt het exemplaar ter controle gebonden met een hechtstrook.

Nadat u de order heeft vrijgegeven om te drukken, wordt deze in productie genomen.

Materiaalvoorbeelden

Wanneer u onze materialen en het effect van de verschillende veredelingstechnieken zelf wilt beoordelen, adviseren wij u ons praktische papierstalenboek of onze hoogwaardige SAMPLE BOX. Met beiden krijgt u een idee van ons uitgebreide assortiment en door de optische en tastbare impressie wordt de productconfiguratie vergemakkelijkt.