De eigenschappen van hechtfolie
Onze hechtfolie is zelfklevend en altijd verkrijgbaar inclusief mat, stroef beschermlaminaat. De laminaatlaag is zeer ongevoelig voor krassen en slijtage, en voorzien van een anti-slipstructuur op het oppervlak. Wij adviseren hechtfolie voor kortdurend gebruik, bijv. voor eenmalige evenementen of bijzondere toepassingen.
Zelfklevende hechtfolies voor binnen en buiten
Voor vloerstickers die buiten moeten worden gebruikt, gebruiken wij 80 µm dikke, zelfklevende folie van de kunststof polyvinylchloride (PVC). Vloerstickers voor binnen maken wij van 80 µm polyethyleentereftalaat-folie (PET-folie). De wit glanzende hechtfolies zijn gecoat met een gestructureerd, stroef beschermlaminaat, dat door verzekeringen is gecertificeerd tegen eventueel veroorzaakt lichamelijk letsel. Dankzij de anti-slipstructuur is het oppervlak mat en stroef, waardoor het risico op uitglijden op de stickers tot een minimum wordt beperkt. Het beschermlaminaat beschermt de gedrukte motieven op de stickers bovendien tegen krassen.
Hulp bij de keuze van hechtfolie
Kan hechtfolie goed van ondergronden worden verwijderd?
Hechtfolie kan in de regel binnen de eerste zes maanden worden verwijderd zonder resten achter te laten.
Op welke ondergronden kan hechtfolie worden bevestigd?
Hechtfolie van PET is vooral geschikt voor gladde ondergronden, zoals marmer, gepolijste stenen of tegels. Hechtfolie van PVC daarentegen hecht vooral heel goed op ruwe ondergronden zoals beton, asfalt of steen. Bij beide hechtfolies dient de vloer vóór het aanbrengen te worden schoongemaakt en gedroogd, om een ideale hechting te bereiken./
Hoe kan hechtfolie het best worden aangebracht?
Om de hechtfolie aan te brengen, dient de vloer van tevoren te worden schoongemaakt en gedroogd, om een ideale hechting te bereiken. Om de PVC-folie buiten aan te brengen, adviseren wij bovendien de folies te föhnen.